Alles aan kant voor mijn passie

Wie mij al langer kent kan zich nog wel herinneren dat er altijd draadjes onder je sokken zaten als je op bezoek was geweest. De naaimachine op tafel, eten op de bank. En dan gauw weer verder.

De naaimachine staat niet meer op tafel, maar nog wel in de buurt. En gelukkig heb ik bijna tijd om deze ook weer eens af te stoffen. Zelfgemaakt blijft altijd iets bijzonders. Omdat je toen niet altijd zo makkelijk overal foto’s van nam heb ik er helaas niet zoveel. Maar voor degenen die mijn achtergrond helemaal niet kennen, toch een leuke indruk.

Al heel jong (4 Havo/MBO met textiel als examenvak) deed ik mee aan elke wedstrijd die er was. Tot aan Enschede aan toe. En niet zonder succes, hier won ik een 1e prijs met deze zelfgetekende jurk en tegelijk een 3e prijs met een zelfgebreide trui waarin ook stukjes leer waren verwerkt. Geen foto helaas.

Haute Couture

Mijn Haute Couture examen van Modevakschool Nationaal deed ik met mijn zelf ontworpen, getekende en genaaide trouwjurk (Brussels kant op tule, honderd parelknoopjes en alle zomen nog eens met kant afgezet, gehele tule onderrok met satijnbiasband gezoomd).

Verder een collectie op halve schaal, zelf getekend, patronen gemaakt op maat van mijn kleine paspopje en alles zelf gemaakt en deels met de hand.

De kwaliteit is écht Haute Couture (is serieus nog als nieuw!) en alles is tegenwoordig te bewonderen bij Modevakschool Ada in Hilversum. Als inspiratie voor anderen en om Ada af en toe te herinneren aan haar over-enthousiaste leerling!

Handige Mama

En dan ben je moeder. Eindelijk los op kinderkleertjes en vooral verkleedkleren.

Wat een gave dingen zijn er gemaakt en wat leuk dat ze nog steeds door andere kinderen worden gebruikt!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

SoDressed - jouw DressCoach (2)

Tips & Tricks

Vind je het leuk af en toe tips te ontvangen? Laat gewoon even je Emailadres achter. Dan ontvang je straks als eerste mijn gratis E-Book!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest